Euroopa meistrivõistlused


pärnu

Nelja päeva jooksul, 27-30. aprillil toimusid Inglismaa Liverpoolis Taekwon-do ITF Euroopa Meistrivõistlused kadetide, juunioride, täiskasvanute ning veteranide seas. Võistlustest võttis osa üle 800 sportlast 32 erinevast riigist. Eesti Taekwon-do Liidu sportlased järjekordselt näitasid head taset, sellega, et said tulemuste põhjal 10 parima riigi hulka.
Eesti Taekwon-do Liidu Koondis Mihhail Kõlvarti ja peatreeneri Kazbulat Šhogenovi eestvedamisel võitsid Eestile 9 medalit, nende hulgas 2 kulda! Need Meistrivõistlused jäävad ajaloolisteks, kuna esmakordselt jõudsid kaks eesti sportlast finaali ühes kategoorias ning esmakordselt on Eestis kahekordne Euroopa meister.
Sellel aastal jõudsid finaali korraga 2 Pärnu Taekwon-do klubi (treener Robert Trofimov) esindajat Anette Russ ja Kamila Velikopolje (juuniorid 14-15a. -52kg). Nad alistasid Euroopa parimaid sellistest riikidest nagu Venemaa, Ukraina, Bulgaaria, Kreeka ja Tšehhi. See oli esimene Eesti finaal, kus võitis Kamila Velikopolje ning sai esmakordselt Euroopa meistriks, Anette Russ sai hõbemedali.
Teine märkimisväärne sündmus on see, et esmakordselt on Eestis kahekordne Euroopa meister, kes suutis võita kaks aastat järjest tiitli (2016-2017 aastatel), kelleks on Anni Ermel (treener Kazbulat Šhogenov). Võisteldes sparringus juunioride seas absoluutses kaalukategoorias, Anni alistas sportlasi Venemaalt ning Ukrainast, riikidest, mis kuuluvad Taekwon-do parimate hulka.
Teise hõbemedali saavutas Ilja Makarov (Treener Maksim Dmitriev), kes jõudis finaali tulis 1dan juunioride klassis.Ilja on sammuti ainuke, kes suutis võita kaks medalit, teine medal- pronks tuli talle sparringus (juuniorid 16-17 aastat -63kg).
Danila Subatchus sai pronksmedali sparringus juunioride klassis (14-15a -57kg). Tema alistas Hispaania, Bulgaaria ning Šotimaa sportlasi. Poolfinaalis ei suutnud Danila alistada sloveenlase, kes kokkuvõtes tuli Euroopa meistriks.
Aleksandra Andreeva võitis pronksmedali (kadetid -40kg), mis on esimene medal Euroopa Meistrivõistlustelt tema sportlaskarjääris. Veerandfinaalis võtis ta vastase Inglismaalt, kuid poolfinaalis oli venelanna tugevam.
Ainus medal täiskasvanute kategoorias oli pronks, mille võitis Vladislav Žarov, kes esines kategoorias -71kg.
Viimane, kuid kõige väärtuslikumas kategoorias saavutatud medal oli meeste meeskondlikku sparringu pronks. Meeskonda kuulusid Aleksander Antonov, Vjatseslav Ištsik, Vladislav Žarov, Nikita Tšistjakov, Martin Stihharev. Mehed alistasid kergelt moldovlasi, kuid jäid alla Venemaa meeste koondisele, keda peetakse maailma parimaks, kuid seekord võitsid kulla Ukraina mehed.
Euroopa Takwon-do ITF president Grandmaster Prijut andis pidulikult edasi Euroopa Takwon-do lippu Eesti Taekwon-do Liidu presidendile Mihhail Kõlvartile. Taekwon-do ITF Euroopa Meistrivõistlused 2018 toimuvad Tallinnas aprillis.

Euroopa meistrivõistlused