VII European King of Taekwondo, Greek Open 2019 (Thessaloniki, 14.-15. detsember 2019)

14.-15. detsembril toimus Kreeka Thessalonikis järjekordne rahvusvaheline turniir taekwondos ITF „Euroopa taekwondo kuningas“. Turniirile kogunes üle 1300 osaleja 14 riigist, sh Argentiinast, Paraguayst, Hiinast, Sloveeniast, Bulgaariast, Kreekast, Ukrainast, Eestist jt.

Eesti delegatsioon koosnes 9 inimesest vanemtreeneri Kazbulat Šogenoviga eesotsas. Delegatsiooni kuulus 7 sportlast Tallinnast, enamasti Tallinna Spordikooli esindajad.

Eesti Taekwondo Liidu meeskond tõi koju 6 medalit – 3 kulda, 1 hõbedat ja 2 pronksi. Turniiri on võitnud isiklikus arvestuses kahevõitluses Olga Borisenko (täiskasvanud, -57 kg), Vladislav Žarov (täiskasvanud, -85 kg) ja eritehnikas ehk tõlides Daniel Nguen (kategoorias kuni punase vööni, 14-15 a.). Samuti Vladislavil on hõbe tõlides (1. dan) ja Olgal pronks tõlides (2. dan). Aleksandra Andreeva sai kolmanda koha kahevõitluses juunioride arvestuses kuni 45 kg.

VII European King of Taekwondo, Greek Open 2019 (Thessaloniki, 14.-15. detsember 2019)