Eesti sportlased tõid Euroopa meistrivõistlustelt taekwondos kaks kuldmedalit

Täna öösel Itaalias Riminis toimunud Euroopa meistrivõistlustelt taekwondos koju jõudnud Eesti koondislased tõid endaga kaasa 9 medalit – 2 kulda ja 7 pronksi. 3.-8. aprillini toimunud taekwondo ITF turniiril osales enam kui 800 sportlast 30st riigist.

Euroopa meistriks tuli Tallinna spordikooli esindaja Aleksandra Andrejeva, kes võitis kuldmedali sparringus kuni 40 kg kaaluvate 14-15 aastaste juunioride kategoorias! Teise kulla võitis Eestile Kamilla Velikopolje (juuniorid 16-17, kuni 52 kg), kes sai selle vägiteoga kahekordne Euroopa meister!

„See on erakordselt rõõmustav – tulla vastu meeskonnale, kes näitas nii häid tulemusi! See tulemus tugevdab kindlasti meie sportlaste eneseusku ning toob endaga uusi saavutusi,“ ütles Eesti Taekwondo Liidu president Mihhail Kõlvart. „Tulemuslik EM näitas taas, et Eesti koondises on kogenud sportlaste kõrval väga palju andekaid noori.“

„Kõik meie sportlased esinesid väga väärikalt – üheksa medalit EMilt on väga hea näitaja! Samuti on hea teada, et meeskond on kõrgelt motiveeritud ja valmis vallutama maailma kõrgusi,“ sõnas Eesti taekwondo koondise juhendaja Kazbulat Šogenov. „Ees ongi ootamas maailmameistrivõistlused, mis toimuvad augustis Bulgaarias.“

Pronksmedalid tõid EMilt koju:

Anastassia Boiko – sparring kadettidele 11-13 aastat absoluutses kaalukategoorias 55+

Erika Lavrov – juunior 14 -15 aastat kategoorias sparring kuni 45 kg

Anette Russ – juunior 16-17 aastat kategoorias sparring kuni 58 kg

Vladislav Žarov – täiskasvanud kategoorias sparring kuni 78 kg

Vladislav Ištšik – täiskasvanud kategoorias sparring kuni 85 kg

Inga Palu – täiskasvanud, kategoorias sparring kuni 62 kg

Alan Senkel – veteran, kategoorias sparring 90+ kg.

Taekwondo EM 2019

Eesti sportlased tõid Euroopa meistrivõistlustelt taekwondos kaks kuldmedalit