Eesti lahtised võitlusspordi mängud

15.–16. veebruaril toimusid Tondiraba spordihallis juba 13. korda Eesti lahtised võitlusspordi mängud, kus sportlased erinevatest riikidest mõõtsid jõudu. Ühtlasi toimusid seal Eesti meistrivõistlused taekwondos.

Sel nädalavahetusel toimus Eesti suurim sündmus võitluskunstide valdkonnas – Eesti lahtised võisltusspordi mängud, kus oli esindatud 10 spordiala: taekwondo ITF, taekwondo WT, kudo, espadron, noavõitlus, ajalooline vehklemine, poks, taipoks, kick-boxing ja wushu. Võisltustest võttis osa üle 800 sportlase 11 riigist.

Võistlustega samal ajal toimusid Eesti meistrivõistlused taekwondos, kus selgitati spordiala parimad. Lisaks toimus üritusel 2019. aasta parima sportlase autasustamine Eesti võitlusspordi ühingu versioonis, esinesid laulja Nika Marula ja tantsurühm Neposedõ ja toimus ajaloolise vehklemise demonstratsiooniesinemine.

„Eelkõige on rõõm tõdeda, et 10 aastat tagasi sündinud traditsioon mitte ainult jätkub, vaid ka areneb. Võitluskunstid Eestis on populaarsed, need tekitavad huvi, on palju harrastajaid ja mis on tähtis – tugevad tulemused rahvusvahelisel areenil. Kuid kõige tähtsam on seejuures võitluskunstide filosoofia ja kasvatamine. Ma olen veendunud, et saalidesse tulevad lapsed saavad rohkem, kui rakenduslikke osakusi. Muidugi see sõltub treenerist, meistrist, kuid võitluskunstide üldine vaim peitub kasvatuses. Saalis saame oskusi enda ja nõrgemate kaitsmiseks. Tõeline tugevus väljendub võimes austada nõrkust. Just seetõttu toimub see üritus sõnumiga „Stopp kiusamisele!“. Olen kindel, et võitluskunste harrastavad noored teavad, kuidas käituda ning mis on õige ja mis mitte“, ütles Eesti Taekwondo Liidu president ja Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Oma kõnes tunnistas Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa, et talle samuti meeldivad võitluskunstid ja tema on tegelenud karatega: „Karate oli minu jaoks põhiline spordiala nende hulgas, millega olen elus tegelenud. Ja ma arvan, et noorte jaoks on väga oluline teha sporti ja tunda end elus kindlana“.

Eesti lahtiste võitlusspordi mängude avatseremoonial 15. veebruaril viibisid Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, abilinnapea Vadim Belobrovtsev ja Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa.

Eesti lahtised võitlusspordi mängud