Esimesed taekwondo ITF maailmameistrivõistlused erivajadustega inimestele

29. detsembril 2020 Rahvusvahelise taekwondo ITF föderatsiooni ja Rahvusvahelise erivajadustega inimeste taekwondo föderatsiooni (Special Needs Taekwondo International, SNTI) koostöös toimusid taekwondo ITF ajaloo esimesed maailmameistrivõistlused erivajadustega inimestele. Võistlustest võttis osa 76 sportlast 12 riigist, sh Austraaliast, Inglismaalt, Eestist, Saksamaalt, Kreekast, Malaisiast, Mosambiigist, Venemaalt, Norrast, Uus-Meremaalt ja Lõuna-Aafrikast.

Eestit esindasid kaks sportlast – Samir Sibis (Tallinn) ja Dmitri Anossov (Maardu). Mõlemad sportlased teevad trenni Kazbulat Šogenovi juhendusel.

Dmitri Anossov võitis kuldmedali ja Samir Sibis tõi Eesti koondisele hõbemedali kategoorias „individuaalsed kompleksharjutused“.

Täname sportlaste vanemaid usalduse eest. Avaldame tänu võistluste peakorraldajale Ben Evansile Uus-Meremaalt, kes on erivajadustega sportlaste ITF liikumise innustaja ning kellel lühikese aja jooksul õnnestus oma meeskonnaga väga suur töö ära teha.

Eraldi tänusõnad veebiplatvormi juhile Anton Arhipovile Kreekast nii veebiturniiri suurepärase korralduse, kui ka toetuse eest.

https://www.facebook.com/ITF.TV/posts/791465361570231

Esimesed taekwondo ITF maailmameistrivõistlused erivajadustega inimestele