Black Belt 2016

Eesti Taekwondo Liidu (ETL) võistkond kooseisus 24 inimest esines taas edukalt Lahtisel Rahvusvahelisel Taekwondo ITF turniiril „BlackBelt“, mis toimus 6.-7. veebruaril St.Peterburgis. Turniiril olid esindatud sportlased Venemaa erinevatest regioonidest, Valgevenest, Lätist ja Eestist. ETL viie klubi esindajad (Katleri TKD-Tallinn, Katleri Shogen Club-Tallinn è Maardu, Hvarang- Tallinn, Pärnu TKD klubi è Tekken- Kohtla- Järve), tõid endaga kaasa 25 medalit (11 kuld-, 8 hõbe- ja 6 pronksmedalit).

 

Kompleksharjutustes (Tul) võitis kulla Andrei Solovjov (Katleri Shogen Club-Tallinn), Ta saavutas samuti esikoha sparringus, saades sellega ainsaks eesti koondise sportlaseks, kellel on ette näidata selle turniiri kaks kõige kõrgemat medalit.
Alal Tul tõid veel medaleid meie hoiulaekasse värviliste vööde kategoorias Katleri Shogen Club-Tallinn juuniorid: Anne Laanemets (hõbe), Jan Ossipov (hõbe) ja Katrin Kuzmin (pronks). Juunioridest musta vöö omanike seas võitis hõbemedali Kristina Livadina (Katleri Shogen Klubi – Maardu) ja pronksi Ilja Makarov (Tekken).
Musta vöö omanike, juunioride seas, võitisid sparringus kuldmedalid kaalukategoorias -63 kg kuldmedali Ilja Makarov (Tekken), kaalukategoorias -69 kg Martin Stiharev (Hvarang). Samal alal on hõbemedal Kristina Livadinal -58 kg ja pronksmedal Danila Subachusil -57 kg. Mõlemad on Katleri Shogen Club-Maardu kasvandikud. Samuti on pronksmedal arvel Deorgi Rozenkronil -69 kg Pärnu TKD klubist.
Enim auhindu võitsid meie sportlased sparringus värviliste vööde kategoorias. Kõrgeimad medalid võitsid Daaniel Kekkonen (kadetid, -51 kg, klubi Hvarang), Katrin Kuzmina (kadetid, -58 kg, Katleri Shogen Club-Tallinn), Jan Ossipov ( juuniorid, -69 kg, Katleri Shogen Club-Tallinn). Hõbeda võitsid: Aleksandra Andrejeva (kadetid, -30 kg, Katleri Shogen Club-Tallinn),Kamilla Velikopolje (kadetid, -46 kg, klubi Pärnu TKD), Vladislav Tšurin (kadetid, -40 kg, klubi Hvarang). Pronksmedalid said oma arvele Edgar Tsalpanov (kadetid, -50kg, Pärnu TKD), Anette Russ (kadetid, -50 kg, Pärnu TKD), Anni Ermel ( kadetid, +55 kg, Katleri Shogen Club-Tallinn).
Spetsiaalses hüppetehnikas suutsid neli meie sportlast hüpata kuldmedaliteni: Klim Balahondtsev (Katleri TKD), Kamilla Velikopolje ja Anette Russ (Pärnu TKD) ja Kristina Livadina (Katleri Shogen Club-Maardu).
Võistkonna juht, ETL vanemtreener Kazbulat Shogenov, märkis ära eesti sportlaste kõrget taset sparringus ja meeskondlikku vaimu. Meie võitlejad toetasid kahe päeva jooksul üksteist, luues turniiril eesti võistkonnas ühtsustunnet.
Samuti märkisid ära meie taekwondo sportlaste taset ka teised turniiri treenerid ja sportlased.
Osadele võistlejatele oli turniir ettevalmistavaks etapiks eelolevatele Euroopa Meistrivõistlustele, mis toimuvad selle aasta aprillis Kreekas.

Black Belt 2016